Renovatie

Renovatie

Timmer- & Bouwbedrijf Rob Pierik is specialist op het gebied van renovaties. Met gedegen kennis renoveren wij uw pand zodanig dat het weer volledig aan de huidige maatstaven en normen voldoet en volop bruikbaar is. Wij voeren renovaties uit voor zowel particulieren als bedrijven en doen dit op klein- en grootschalig niveau.

Wij voeren onze renovaties vanuit esthetisch oogpunt en met de originele staat van het pand in het achterhoofd uit. Uiteraard altijd in nauw overleg met de opdrachtgever. Op onze fotopagina vindt u enkele voorbeelden van onze renovaties.

Onder renovaties verstaan wij het herstellen van bestaande gebouwen. Wij zorgen ervoor dat het pand aan alle moderne veiligheidseisen en standaarden voldoet. Wij kunnen als bouwbedrijf uit Amsterdam authentieke eigenschappen combineren met moderne vernieuwingen. Zo ontstaat er een subtiele samenhang tussen oud en nieuw. Een innovatieve combinatie van esthetiek en functionaliteit.

Indien u bij u in Twente/Achterhoek of omgeving renovaties wilt laten uitvoeren, dan kunnen we de volgende werkzaamheden voor u verrichten:

  • schilderwerk
  • stucwerk
  • timmerwerk
  • loodgieterswerk
  • elektrawerk
  • tegelzetwerk
  • voegwerk
  • kitwerk

Wat is renovatie?

Bij een renovatie wordt een bestaand pand hersteld of gedeeltelijk vernieuwd. Het doel is om het pand weer bruikbaar (bewoonbaar, werkbaar, etc.) te maken conform de geldende criteria. Er zijn talloze voorbeelden van renovatie te benoemen. Bijvoorbeeld renovatie van oude of monumentale panden, zodat deze weer in oude glorie worden hersteld. Ook wordt hierbij rekening gehouden met de hedendaagse veiligheidseisen en het comfort waaraan het pand moet voldoen.

Een renovatie aan een oud of monumentaal pand wordt ook wel restauratie genoemd. De beschadigde of vergane delen van het pand worden dan teruggebracht naar de originele staat. Een mooi voorbeeld van een combinatie van restauratie en renovatie is wanneer de monumentale gevel wordt behouden en het pand erachter compleet gerenoveerd wordt.


Afdrukken   E-mailadres